Samen met Mediawijs organiseert VVSG het lerend netwerk e-inclusie. Dit netwerk is bedoeld om lokale besturen en partnerorganisaties te informeren, inspireren en ondersteunen en ervaringen te delen rond het thema e-inclusie.

Het lerend netwerk staat open voor de lokale besturen, maar ook voor andere bestuursniveaus (Vlaams, regionaal, federaal), middenveldorganisaties, burgerinitiatieven, verenigingen en onderzoekers met interesse in e-inclusie.

Lid worden?

Wie lid is van het lerend netwerk houden we op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen, tools en oproepen rond het thema e-inclusie. Je krijgt ook uitnodigingen voor de bijeenkomsten.

Momenteel zijn al meer dan 100 lokale besturen lid van het lerend netwerk. Wil je ook lid worden? Meld je dan hier aan.

Bijeenkomsten

Het lerend netwerk komt 3 tot 4 keer per jaar samen. Meestal is dit online, maar minstens 1 keer per jaar ontmoeten we elkaar fysiek. Elke bijeenkomst heeft een thematische insteek en regelmatig stellen lokale besturen hun goede praktijken voor.

De volgende bijeenkomst is gepland op vrijdag 24 juni 2022 van 10u tot 12u (online). In september 2022 zal een fysieke bijeenkomst plaatsvinden (datum en plaats worden nog meegedeeld). In november 2022 spreken we nog een keer online af.

Bijeenkomst 22 maart 2022

Op deze online bijeenkomst stelden we plenair de basisprincipes van een e-inclusiebeleid voor en maakten we kennis met de beleidstool digitale inclusie. Nadien gingen we in kleine groepjes aan de slag met de beleidstool.

Meer informatie

Zoek je meer informatie of wil je een vraag stellen of een goede praktijk delen?
Mail dan naar joke.vandyck@vvsg.be