SDG-cirkeloefening

Via deze cirkeloefeningen kan je bestuursleden, ambtenaren, adviesraden en anderen interactief begeleiden in een analyse van hoe de eigen gemeente bijdraagt en kan bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. 

Je kan gebruiken maken van verschillende spelborden:

1. Spelbord met één kernthema waarbij je de gemeente in het midden plaatst en je van hieruit zoekt naar linken met de 17 SDG's. (also English version)

2. Spelbord waarbij je de gemeente in het midden plaatst en zoekt naar de bijdrage van de gemeente aan de 17 SDG's op 3 niveaus: intern, lokaal en mondiaal. (also English version) (aussi version française)

3. Spelbord aan de hand van de 5 pijlers van duurzame ontwikkeling, met kernthema (also English version) of met de 3 niveaus (also English version).

Raadpleeg deze handleiding wanneer je de cirkeloefening wil maken. Stel ter ondersteuning van de oefening een kort inhoudelijk overzicht van de SDG's ter beschikking. 

Opmerking: je kan ook een dienst, beleidsdomein, organisatie, project, ... in de kern van de cirkel plaatsen.

Wil je een uitgebreider spel spelen, met verschillende interactieve vragen? Dan kan je gebruik maken van dit spelbord en deze handleiding.

Je kan steeds beroep doen op VVSG Internationaal voor extra ondersteuning (als de spelers schepenen en ambtenaren zijn) of 11.11.11 (als de spelers uit het middenveld komen).