Kievit

Gemeenten kunnen landbouwgrond inzetten voor projecten die verder gaan dan enkel het verbouwen van 1 of meerdere gewassen. Als gemeenten grond inzetten voor een project zoals Keivit (NL), kan ze op verschillende domeinen winst boeken: landbouw zichtbaar maken in bebouwd gebied, de korte keten versterken door afname van producten in de streek, de link vormen tussen klant en boer en zelf een aantal verse gewassen produceren.

Kievit is sinds 1996 leverancier van biologische groenten- en fruitpakketten in de regio Duin- en Bollenstreek. “Inmiddels leveren we meer dan 2.500 groentenpakketten per week. En heeft nu 1,7 hectare grond om alle aspecten van tuinbouw zichtbaar te maken in de stad, stadsrand en om er slagewassen en kruiden te verbouwen, gewassen waar versheid en nabijheid van belang is.

De andere producten blijft Kievit aankopen bij boeren in de streek en versterkt zo de korte keten. Een stuk landbouwgrond van 1 à 2 hectare hoeft niet enkel ingezet worden voor zelfoogstboerderijen maar kan wel degelijk een hefboom en een schakel zijn tussen burgers in bebouwd gebied en boeren die landelijk zitten.

Contactgegevens

Web: kievitamines.nl