Het ‘decreet houdende de organisatie van buitenschoolse opvang en de afstemming tussen buitenschoolse activiteiten’ stelt de lokale besturen voor een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die niet te onderschatten is.

Maar om het in een Gentse stadslegende uit te drukken: “zelfs een olifant krijg je weg als je hem in kleine stukken hakt”. Bij deze uitdaging is dat niet anders.

Ook deze ‘grote taak’ delen we op in kleinere deeltaken of stappen. Dit is geen strak te volgen stappenplan waarbij stap 2 maar kan gezet worden na stap 1. Integendeel, elk lokaal bestuur kan dit stappenplan zelf vorm geven volgens de eigen lokale logica en mogelijkheden.

Dit stappenplan beschrijft dus verschillende stappen, met wie je die kan zetten, welk resultaat elke stap moet opleveren enz.  

Opgelet: nog niet alle stappen zijn uitgewerkt. We geven dit stappenplan geleidelijk - dag per dag van het Lerend netwerk waar steeds andere onderdelen aan bod komen - verder vorm. Kom dus regelmatig kijken naar de verdere uitbouw van het stappenplan.