Restorestjes

Het project heeft invloed op de volgende thema's: 

Water  |  Materialen  |  Energie  |  Voedsel

Korte beschrijving:

Samen de lokale horecazaken (40-tal) de klant sensibiliseren om de restjes van de lunch of het diner niet weg te gooien maar nadien alsnog op te eten.

Reden van het project:

Onder het motto 'rest de restjes' onze inwoners bewust maken om niet alles zomaar weg te gooien maar waar het kan, te (her)gebruiken.

Praktische info

  • Startdatum: 3 december 2015
  • Investeringsbedrag: <10.000 euro
  • Financieringskanaal: Deels gerecupereerd met preventiefonds van Limburg.net
  • Aanwerving:  Geen

 

  • Gemeente: Pelt
  • Contactpersoon: Anja Snoekx
  • E-mailadres: anja.snoekx@gemeentepelt.be
  • Website: Restorestjes

Betrokken diensten binnen de gemeente:

Planning & Projecten  |  Financie├źn

Samenwerking met andere lokale besturen:

Geen

Externe partners:

  • De horecazaken: Zij dragen letterlijk de restorestjes uit
  • Limburg.net: Via het preventiefonds

Succesfactoren

  • Merendeel van de horecazaken nemen deel
  • Minder afval: zowel van voedsel als van restafal

Valkuilen

Zowel het beleid en de horecazaken verliezen het concept uit het oog of vergeten het regelmatig onder de aandacht te brengen.

Uitdagingen

Niet alle horecazaken zitten momenteel in het project, ook de niet-deelnemers overtuigen om deel te nemen.