Eind januari 2018 lanceerde de gemeente Mol de vernieuwde campagne 'Probeer een Winkel', een opvolger van de succesvolle campagne 'Win een Winkel'. Terwijl er bij 'Win een Winkel' één winnaar werd bekroond met 25.000 euro, koos de gemeente deze keer voor een ondersteuning van meerdere starters.

Met 'Probeer een Winkel' wil de gemeente potentiële handelaars financieel stimuleren om zich in de handelskern te vestigen. Daarbij mikken ze vooral op winkels waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan, verduidelijkt schepen voor Lokale Economie Kathleen Deckx. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise… zijn daarbij cruciale sleutelwoorden. Daarmee hopen ze vakmensen met een passie voor hun product of stiel aan te spreken. Zij vormen namelijk de ruggengraat van een sterke handelskern. Pop-ups en winkelketens met meerdere filialen, komen daarom niet in aanmerking.

Als startende handelaar in de centrale handelskern, krijg je één jaar lang de helft van de huurprijs (met een max. van 600 euro per maand) terugbetaald, aangevuld met een opleidingstraject op maat (opstellen van een businessplan, uitwerken van de marketing, klantenwerving, kostenbeheersing, prijsvorming, inrichting van de winkel,….).

Wie wil deelnemen, vult het e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel en presenteert daarna zij of haar voorstel aan een jury. Op basis van het juryadvies (waarbij gelet wordt op de kwaliteit van het concept, de vakbekwaamheid van de uitbater, de motivatie, …) beslist het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

Ondertussen zijn er al twee starters die van de ondersteuning genieten. De food & wine bar Boa Fortuna van Han Temmerman in de statiestraat en de kledingswinkel DeezKids van Dede Heylen, gevestigd op Laar 2.

Meer info op de website van de gemeente: Probeer een winkel waar je ook het gemeentelijk reglement kan raadplegen.

Meer weten?