In het stadscentrum van Lommel werden in juli 2018 drie panden bekleed met het beeld van een olifant die ook durft dromen. De actie kadert in de wedstrijd 'Lommel Puur', dat een onderdeel vormt van een grotere campagne 'Start je zaak in Lommel'.

De stad liet inwoners en bezoekers kiezen welke winkelformule ze wensten. Stemmen kon via sms of sociale media. Uit 10 mogelijke concepten werden 3 winnende concepten naar voor geschoven:

  • Een viswinkel of meer algemeen voeding met een belangrijke klemtoon op vis en schaaldieren en de mogelijkheid voor catering ter plaatse
  • Een brouwerij of biercafé (bij voorkeur een combinatie van beide)
  • Een eigen idee dat men vrij kan indienen

    Ondernemers in spe kunnen hun droom najagen en één van de drie concepten realiseren met de ondersteuning van een enorm starterspakket bestaande uit: 1 jaar gratis huur (al dan niet in korting verspreid over de eerste drie jaren op de huurprijs), een starterspremie van de stad t.w.v. 8.000 euro, startersbegeleiding door Unizo en gratis publiciteit bij de opening. De inschrijvingstermijn loopt nog tot 30 september 2018. Kandidaat ondernemers dienen zich kort voor te stellen, een motivatie- en visienota bij te voegen en tenslotte het startkompas van Vlaio invullen en doorsturen.
     

Meer weten?