Met de opening van een faciliteitenpand in de stadskern van Sint-Niklaas kunnen bezoekers voortaan in alle comfort winkelen.

Het detailhandelsplan uit 2017 sprak al van de installatie van comfortverhogende bezoekersfaciliteiten in de stadskern. Een toiletbezoek, je baby verschonen of voeden, winkeltassen opbergen, pakjes ontvangen of verzenden, een rolstoel of plooibuggy huren, … het kan voortaan vlot en helemaal gratis voor bezoekers van de binnenstad. Het unieke is de combinatie en bundeling van alle aspecten samen op één en dezelfde centrale locatie.

Tijdens de Oh-dagen en het nationale 'Weekend van de klant' begin oktober, gingen de deuren van het faciliteitenpand open voor het publiek.

De stad investeerde eerder al in de heraanleg van de hoofdwinkelstraat, vernieuwd straatmeubilair, publieke WiFi en vergroening van het openbaar domein. Met het faciliteitenpand volgt de kers op de taart. Niet alleen komen de stad en het centrummanagement tegemoet aan een aantal basisverwachtingen van de klant, ze willen ook een verrassingseffect creëren door een aantal vernieuwende en comfortverhogende diensten aan te bieden.

Lockers

Shoppers kunnen voortaan handenvrij winkelen, dankzij de lockers in het pand. Daardoor wordt een terrasje tijdens of na het winkelen zonder het gezeul met de vele aankopen, een mogelijkheid.  Inwoners kunnen ook pakjes laten leveren of verzenden via de lockers. Geïnteresseerde handelaars kunnen (na)bestellingen laten leveren in de lockers. Als een klant zijn grotere aankopen liever thuis geleverd heeft, dan kan de handelaar deze via de lockers laten verzenden naar een adres naar keuze.

Verzorgingsmogelijkheden

Verzorgingsmogelijkheden voor baby's en peuters vind je ondertussen al in meerdere steden. Hier kan je ook een flesje verwarmen, extra privacy vinden tijdens de borstvoeding, … Sint-Niklaas gaat bovendien nog een stap verder. Voor mensen met een beperking investeerde de stad meer dan 5.000 euro in een professionele verzorgingstafel voor volwassenen.

Verhuur van rolstoelen en plooibuggy's

Bezoekers vinden er een plooibuggy om een baby of peuter mee te nemen tijdens het winkelen. Ook kan iedereen er terecht voor 2 rolwagens voor wie minder goed te been is. Ze kunnen gratis ontleend worden. Fietspunt De Versnelling staat in voor het onderhoud. .

Het pand is geopend van maandag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u en wordt bewaakt via een camerasysteem. De schoonmaak gebeurt dagelijks door een professioneel poetsbedrijf. De bemanning van het pand gebeurt door wijkwerking, een tewerkstellingsinitiatief i.s.m. de VDAB.

Voor de installatie van het pand werd beroep gedaan op verschillende Sint-Niklase en Wase ondernemers waaronder het totaalontwerp en de aanneming, het ontwerpen van de logo's en stickers, de levering van beeldschermen, een verzorgingstafel voor volwassenen, rolstoelen, een verzorgingstafel baby's en plooibuggy's, maatmeubilair en een bewakings- en toegangsinstallatie .

Ook de lokale handelaars van de stadskern zijn trots op het initiatief van de stad. Het modewoord 'beleving' wordt door het faciliteitenpand alle eer aan gedaan en zorgt dat het extra aangenaam vertoeven is in Sint-Niklaas.

 

Meer weten?