De VVSG richtte een online kennisgroep op rond het lokaal inzetten op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals of SDG’s).

In deze groep wisselen we heel laagdrempelig uit over werken met het kader van de SDG’s in de gemeentelijke organisatie en beleidsplanning: Wat zijn succesfactoren? Op welke uitdagingen bots je? Naar welke tools en ondersteuning ben je op zoek? Over welke vraagstukken of praktijken wil je meer info? Collega’s uit andere gemeenten en de experten van de VVSG proberen zo goed mogelijk verder te helpen.

Vlaamse lokale besturen zijn voortrekkers in de lokale vertaling van de internationale Agenda 2030. Als lid van de kennisgroep blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe SDG-strategieën en -tools.

Hoe lid worden van de kennisgroep?

  1. Log eerst in op www.vvsg.be. Dat kan via de knop rechts bovenaan.
  2. Nog geen gebruikersaccount? Ofwel registreer je gratis met je werk-e-mailadres van je lokaal bestuur via www.vvsg.be, menu rechtsboven ‘Niet ingelogd' > Registreren (VVSG-leden). Ofwel kreeg je via ons een mailtje van kennisnetwerk@vvsg.be. Voltooi je registratie via de link in die uitnodigingsmail.
  3. Ga naar https://www.vvsg.be/groepen/sdgs-in-het-lokale-beleid
  4. Klik op die pagina rechtsboven op de groene knop ‘Groep volgen’.
  5. Een VVSG-moderator voegt je toe aan de groep. Je krijgt hiervan een bevestiging per mail.

Raadpleeg nadien de handleiding voor vlot gebruik van de kennisgroep.

Nodig geïnteresseerde collega’s uit om ook lid te worden.