Er bestaat een vergunningsplicht om kansspelen in te richten en/of uit te baten. De kansspelcommissie kent de vergunningen toe en doet de controle op de kansspelinrichtingen. Zij kan hiertoe de assistentie vragen van de lokale politie. Ook kan de KSC aan de lokale politie inlichtingen opvragen voor het uitvoeren van haar opdracht.

  • Wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers is van toepassing. De wet van 10 januari 2010 heeft deze wet gewijzigd. Daardoor worden nu ook de weddenschappen wettelijk geregeld.  Ook de mediaspelen worden gereglementeerd: televisie - belspelen en internetspelen worden geregeld via vergunningen. Casino‚Äôs, speelautomatenhallen en wedkantoren die internetspelen aanbieden kunnen hiervoor een aanvullende vergunning aanvragen. Deze wet is in werking getreden op 1 januari 2011. Hiernaast vindt u bij documenten een overzicht van de kansspelinrichtingen en vergunningen.

  • Uitvoering van de wet - Op 29 december 2010 zijn de K.B.'s van 22 december 2010 betreffende voornamelijk de wedkantoren in het Belgisch Staatsblad verschenen. Klik hier voor meer uitleg en voormelde K.B.'s. 

Documenten