Vrijdag 12 maart 2021 organiseerde het Netwerk Klimaat haar derde webinar binnen de webinarreeks Energieke Vrijdagen.

Ditmaal lag de focus op de ontzorging van lokale besturen in functie van de renovatie van het publiek patrimonium. Steden en gemeenten hebben momenteel namelijk hun handen vol met alle aCties die zij moeten ondernemen in het kader van klimaat en energie. Er is onder andere een grote urgentie aan meer en diepgaandere renovatie, ook in het publiek patrimonium. De renovatiegraad moet verdrievoudigen en nieuwe concepten als circulair bouwen, smart buildings, e.d. doen hun intrede, zowel voor het algemeen als voor het gemeentelijk patrimonium. 

 

Tijdens deze webinar vertelden het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) en Fluvius over hun aanbod op het vlak van energie voor de publieke sector. Op die manier maakten ze de deelnemers duidelijk welke ondersteuning zij kunnen verwachten van de hen. Daarnaast vertelde ook het Zorgpunt Waasland over het traject dat zij doorlopen met de ondersteuning van het VEB. Het was een interessante en verhelderende case. 

Er werden tijdens het webinar heel wat interessante vragen gesteld. Je kan de vragen en antwoorden terugvinden in het Q&A-document.

Heb je geen tijd om de webinar te volgen dan kan je gerust ook de presentaties doornemen:

Het Netwerk Klimaat werkt met steun van de Vlaamse overheid.