Op dinsdag 29 maart 2022 organiseerde het Netwerk Klimaat haar eerste fysieke evenement. De dag stond in teken van de lokale warmtetransitie, een uitdaging waar het Netwerk Klimaat de lokale besturen de nodige ondersteuning voor wilt bieden. We brachten daarom de Vlaamse warmtewereld samen in Maison de La Poste en stelden er onder andere de inspiratiekaart warmtezonering en de #warmtegids, die VVSG samen met VEKA maakte, aan de deelnemers voor.

Naast deze twee primeurs inspireerden we de deelnemers ook tijdens de 20 verschillende pratkijktafels en workshops. Deelnemers konden meer leren over verschillende projecten, nagaan hoe ze als lokaal bestuur een warmtebeleid kunnen opzetten en meer informatie verkrijgen over de #warmtegids. Tijdens de lunch en receptie kon men de standenmarkt bezoeken waar verschillende organisaties hun aanbod kenbaar maakten. 

Kon je zelf niet aanwezig zijn tijdens deze dag? Of zou je graag de presentaties van andere workshops bekijken? Dan kan je dit doen op deze pagina. Hieronder geven we het overzicht van de verschillende thema's en presentaties die aan bod kwamen. De plenaire voorstelling van de inspiratiekaart warmtezonering en de #warmtegids én het paneldebat aan het einde van de dag, kan je hier ook (her)bekijken.

Komt er nog aan: De opnames van de plenaire delen, worden zo snel mogelijk gepubliceerd.

Heb je nog verdere vragen? Neem dan contact op met Gawein Van Daele.