Vrijdag 12 februari organiseerde het Netwerk Klimaat haar tweede webinar binnen de Energieke Vrijdagen reeks. Tijdens deze webinar werd het inspirerende project van de gemeente Heerlen in samenwerking met MijnWater vzw voorgesteld. Het Mijnwater project ging meer specifiek over bodemenergie door warmte-koude opslag en is één van de manieren waarmee de gemeente energie tracht te besparen en duurzaam energie op te wekken. Met behulp van dit project wil de gemeente haar ambitie om in 2040 CO2-neutraal te zijn behalen.

Niet toevallig draait de tweede webinar rond het thema warmte, één van de belangrijke werven voor het VVSG-Netwerk Klimaat voor (minstens) 2021. Warmte is tot nu toe onderbelicht in het klimaatverhaal. Waar de meeste warmtenetten in Vlaanderen eerste generatie zijn (gevoed 1 warmtebron op hoge temperatuur), heeft Heerlen ondertussen een warmtenet van de vijfde generatie, dat draait op lage temperatur en zowel warmte als koude levert. Je kan hieronder de webinar herbekijken en zal zien dat het project op z'n minst gezegd heel inspirerend is.

Er werden tijdens de webinar heel wat interessante vragen gesteld. De vragen die reeds werden beantwoord kan je raadplegen in het Q&A-document

Heb je geen tijd om de webinar te volgen dan kan je gerust ook de presentaties doornemen:

 

 

Het Netwerk Klimaat werkt met steun van de Vlaamse overheid.