De stad wil het voedselsysteem verduurzamen: van productie over verwerking en distributie, tot consumptie en afvalverwerking.
Gent trekt ten strijde voor lekkere, lokale en duurzame voeding. Niet zomaar een charmeoffensief, maar een tactisch meesterplan om het voedselsysteem in Gent te verduurzamen. De stad mikt op overwinningen doorheen de hele lokale voedselketen: van productie over verwerking en distributie, tot consumptie en afvalverwerking.
Gent legde een traject af met stakeholders, boeren, burgers,… om tot een gedragen voedselstrategie te komen met 20 operationele doelstellingen. Het resultaat was de voedselstrategie ‘Gent En Garde’ dat focust op 5 doelstellingen:
• Een meer zichtbare, kortere voedselketen
• Duurzamere voedingsproductie en –consumptie
• Sterke sociale meerwaarde van voedingsinitiatieven
• Voedselafval terugdringen
• Voedselafval maximaal hergebruiken als grondstof
Contactgegevens