Fietsende Deinzenaars verdienen mobiliteitsbudget

​Sinds mei 2017  kunnen inwoners van Deinze hun Blue-Bike abonnement niet meer kosteloos gebruiken in andere steden of gemeenten. Dat komt omdat het bedrijf achter de Blue-Bikes, Blue-Mobility, nu het lokaal tarief gebruikt per locatie. Deinze zocht samen met het bedrijf een gepaste oplossing om inwoners toch ook te belonen voor Blue-Bike trips buiten de stadsgrenzen.

Die oplossing kwam er in de vorm van een nieuwe app, de Smart City Deinze app (Olympus Mobility)Daardoor krijgen de meer dan 1000 Deinzenaars die lid zijn van Blue-Bike eventuele ritjes in andere steden terugbetaald in de vorm van een mobiliteitsbudget. Met dat budget kunnen ze dan betalen voor een rit op de bus, de metro, de trein, parkeerplaatsen aan het station of een Velo of Blue-Bike dagpas. Wanneer iemand uit Deinze bijvoorbeeld een Blue-Bike in Gent gebruikt, kost hem of haar dat 3,15 euro. De volgende maand komt dit bedrag in de app en koopt hij/zij er een busticket mee naar het centrum van Deinze.

Blue-Bike leden die zich vóór 5 januari 2018 registreerden kregen zelfs met terugwerkende kracht mobiliteitskrediet voor alle ritten vanaf mei 2017. De app is een primeur voor België.

Inschrijven voor de app gebeurt via de site

Meer info in de uitgebreide handleiding van de app.

Bron: www.fietsberaad.be