Korte uitleg

Als EPC-facilitator ('energy performance contracting') en ESCO (‘energy service company’) is Factor4 gespecialiseerd in comfort, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie voor niet-residentiële gebouwen, industrie, woonwijken en appartementsgebouwen. 

Ze bieden als EPC-facilitator ondersteuning aan overheden bij de voorbereiding, aanbesteding en uitvoering van EPC-projecten. Ze maken daarbij gebruik van een Building Performance Contracting benadering. Dit is een innovatieve prestatiegebaseerde aanbestedings- en contracteringsaanpak met niet enkel prestatiedoelstellingen voor energiekostenbesparing, maar ook voor comfort, onderhoud en circulariteit. 

Factor4 is een pionier in de ESCO-markt en is bijvoorbeeld een van de weinige Europese ESCO’s die EPCprojecten realiseert in appartementsgebouwen in privé-eigendom en in kleine tot middelgrote bedrijven.

Contactgegevens 

Aanbod ondersteuner LEKP

Factor4 zet zich als ondersteuner in op:

Werf 2 “verrijk je wijk”: energiebesparende renovatie en coöperatieve energieprojecten. 

  • Doelstelling: 50 collectief georganiseerde energiebesparende renovaties per 1.000 wooneenheden vanaf 2021 t.e.m. 2030. 
  • Doelstelling: 1 coöperatief/participatief hernieuwbaar energieproject per 500 inwoners tegen 2030 met een totaal geïnstalleerd vermogen van 216 MW vanaf 2021 t.e.m. 2030 (+12.000 perojecten in 2030).
  • Ondersteuning opstart energiegemeenschappen of projecten rond energiedelen.

 

 

Concrete ondersteuning

Concreet voorziet Factor4 de volgende ondersteuning: 

  • Het organiseren van een kennisuitwisseling of training of netwerking of matchmaking over strategische vastgoedplanning en patrimoniumbeheer, duurzame gebouwen, meten en verifiëren van energiebesparingen, energiemonitoring, prestatiecontracten voor energie, onderhoud, comfort en circulariteit met lokale besturen.
  • Het ter beschikking stellen van begeleiding van de lokale besturen inzake strategische vastgoedplanning en patrimoniumbeheer, duurzame gebouwen, meten en verifiëren van energiebesparingen, energiemonitoring, prestatiecontracten voor energie, onderhoud, comfort en circulariteit met lokale besturen.
  • Het afsluiten van een raamovereenkomst voor deelnemende gemeentes betreffende strategische vastgoedplanning en patrimoniumbeheer, duurzame gebouwen, meten en verifiëren van energiebesparingen, energiemonitoring, prestatiecontracten voor energie, onderhoud, comfort en circulariteit met lokale besturen.