2021Lokaal04 - Romi Soors.png
Provider image

Romi Soors, schepen van Sport, Bibliotheek, Communicatie en Ontwikkelingssamenwerking, kreeg het estafettestokje van de Eeklose schepen Isaura Calsyn, om een vragenlijstje à la Proust te beantwoorden. Aan het eind geeft zij het door aan een andere lokale politicus, van een andere partij en ver van Lummen.

Wat betekent het schepenambt voor jou?

Dienstbaarheid: luisteren naar de wensen en behoeften van onze inwoners. Als schepen heb ik de kans aan de realisatie te werken. Daar haal ik enorm veel voldoening uit.

 

Wat was je eerste politieke daad (in de ruimste betekenis)?

Als hoofdleidster bij Chiro Lummen heb ik altijd geprobeerd de belangen van onze leden zo goed mogelijk te behartigen. De lachende gezichten zullen me steeds bijblijven. Opnieuw dienstbaarheid: iets doen waar je anderen gelukkig mee maakt.

 

Kom je uit een politiek nest?

Aan de keukentafel wordt er al eens over politiek gepraat, maar mijn ouders of grootouders zijn nooit actief geweest in de politiek. Mijn betovergrootvader is wel schepen geweest in Halen, een buurgemeente van Lummen. Dus misschien zit politiek toch in onze genen.

 

Wat zie je als je grootste prestatie?

Ik ben nog jong en hoop nog veel prestaties op mijn lijstje te kunnen zetten. Op dit moment denk ik dat het behalen van mijn diploma rechten mijn grootste prestatie is. Ik heb er vijf jaar hard voor gewerkt en een mooi resultaat bereikt.

 

Neem je dit ambt mee naar huis?

Natuurlijk. Ik denk dat dat vanzelfsprekend is. Lokale politiek gaat immers over zaken en personen uit je eigen leefwereld en omgeving

 

Heb je vrienden in de politiek?

Absoluut, ik heb het geluk een aantal goede vrienden te hebben in de politiek. Zij begrijpen sommige dingen vaak beter dan anderen en ik kan hen steeds om raad vragen.

 

Met wie overleg je het eerst als je een belangrijke politieke beslissing moet nemen?

Soms toets ik mijn beslissingen op voorhand af bij mijn partner. Hij geeft altijd zijn ongezouten mening. En verder ga ik in overleg met mijn collega’s en partijgenoten.

 

Wat vind je zelf je meest uitgesproken positieve eigenschap?

Ik ben een harde werker. Ik verdiep me graag in dossiers. Daardoor kan ik goed doordachte beslissingen nemen. Verder ben ik een volhouder, wat ook goed van pas komt in de politiek!

 

Welke eigenschap bij jezelf betreur je het meest?

Bij tegenslagen of na een slechte dag op het werk ben ik niet altijd even aangenaam gezelschap voor de mensen die met mij moeten samenleven. Gelukkig waait dat ook snel weer over!

 

Welke eigenschap waardeer je het meest bij een oppositielid?

Dat ze constructief maar kritisch hun kijk geven op dossiers. Ik denk dat je daar altijd uit kunt leren en dat het je ook scherp houdt.

 

Met welke historische figuur identificeer je je het meest?

Niet meteen een historische figuur maar als jurist van opleiding hecht ik veel waarde aan rechtvaardigheid, dus is Vrouwe Justitia misschien wel een toepasselijke figuur

 

Wie zijn je huidige helden?

Door corona besef ik dat we de grootste helden niet ver moeten zoeken: de mensen uit de zorg, al de vrijwilligers, de leerkrachten die het beste uit hun leerlingen willen halen. Mijn helden zijn mensen die vanuit hun passie de wereld een beetje beter willen maken. Dat klinkt misschien cliché, maar dat mag af en toe ook.

 

Waar zou je nu het liefste zijn?

Op vakantie! Ik denk dat ik op dit moment niet de enige ben die droomt van reizen.

 

Welk woord of welke zin gebruik je te vaak?

Ik heb de verschrikkelijke gewoonte “euhm” te gebruiken als stopwoord terwijl ik aan het spreken ben. Ik probeer erop te letten, maar niet altijd even succesvol.

 

Wat koester je het meest?

Mijn familie en vrienden, de mensen waar ik het meest van hou.

 

Wat is volgens jou de diepste ellende?

Eenzaamheid. Het moet verschrikkelijk zijn om je eenzaam te voelen. Helaas hebben veel mensen dat moeten ondervinden tijdens de coronacrisis.

 

Wat is je favoriete bezigheid?

Samen met vrienden afspreken en genieten van lekker eten!

 

Ga je nog af en toe op café in de gemeente?

Zeker en vast, niets zo gezellig als in de zomer een terrasje doen bij de Lummense horeca.

 

Wat is je motto?

Waar een wil is, is een weg. Of carpe diem. Ik kan niet kiezen. Hard werken en genieten van het leven, daar komt het in essentie op neer.

 

Aan wie geef je de estafettestok door?

Aan Tess Minnens, gemeenteraadsvoorzitter in Deinze.

 

Voor Lokaal 04 | 2021