Vrijdag 10 december 2021 organiseerde het Netwerk Klimaat haar achtste webinar binnen de webinarreeks Energieke Vrijdagen.

Deze keer trachtte we inspiratie te bieden om aan de slag te gaan met bedrijven. 

Want elk lokaal bestuur heeft ongetwijfeld de voorbije jaren heel wat klimaatinitiatieven genomen naar de eigen inwoners. Maar gebeurde dat ook even intensief naar de bedrijven op het grondgebied?

Om de energietransitie te laten slagen, hebben we alle actoren nodig. Bedrijven kunnen een heel belangrijke rol spelen in een lokaal klimaatbeleid. Niet allemaal hebben ze de kennis en/of de tijd om hiermee bezig te zijn. Net als bij de burger kan ontzorgen een belangrijk element zijn om tot actie over te gaan.

 

Sprekers:

‘Samen Klimaatactief’ helpt de CO2-uitstoot van kantoren, flatgebouwen, lichte industrie, winkels en bedrijvenparken drastisch te verminderen. Ze hebben daarvoor handige tools ter beschikking en stellen de juiste partners voor die ondernemers daarbij kunnen helpen. Samen Klimaatactief is gestart vanuit een initiatief van stad Antwerpen, maar is ondertussen in heel Vlaanderen actief.
Jan Jaeken is ook voorzitter van Flux50, een bedrijfsfederatie die een actieve partner is van het Netwerk Klimaat.

‘Brugge Geeft Energie’ is een netwerk opgericht door 10 Brugse bedrijven actief in de ‘groene’-energiesector. De doelstelling is om een actieve ondersteuning te bieden om bedrijven te laten evolueren naar CO2-neutraliteit. Het is een organisatie voor en door ondernemers, die gesteund wordt door de stad.

 

Heb je geen tijd om de webinar te volgen dan kan je gerust ook de presentaties doornemen. 

Er was veel interesse in de bevraging die de stad Brugge organiseerde, hier vind je een rapport en presentatie hierover. 

Het Netwerk Klimaat werkt met steun van de Vlaamse overheid.