Een campagne met de Z van ...

…Zorg. De 'Z' als symbool voor warme, krachtige en menselijke zorg voor iedereen.

Vandaag moet alles sneller, goedkoper, grootser. Ook in de zorg. Daardoor bestaat het risico dat het menselijke aspect binnen de zorg naar de achtergrond verschuift. Wij geloven dat lokale besturen goed geplaatst zijn om de mens (blijvend) centraal te zetten. De VVSG lanceert daarom een campagne met de 'Z' van zorg en de baseline 'Zorg voor de mens centraal, begint lokaal'. Want sterke, warme zorg begint lokaal en samen met de lokale besturen blijven we strijden om de mens centraal te stellen binnen de zorg.

Voor de actie lieten we ons inspireren door een jeugdheld van velen: met drie snelle degentrekken laat Zorro de 'Z' als kenteken achter. Hij komt op voor de kwetsbaren, gebruikt nooit brute kracht, is vindingrijk, denkt niet alleen maar doet en weet zich constant aan te passen aan een nieuwe situatie. Kenmerken die we ook terugvinden bij de publieke zorg.

Met de actie 'Zorg voor de mens lokaal begin centraal' brengt de VVSG de sterktes van lokale besturen extra in beeld, zetten we tal van lokale praktijken in de kijker en prikkelen we lokale besturen om verder in zetten op zorg.

Word ambassadeur!

Word mee ambassadeur van deze actie, dan houden wij jou op de hoogte! Je krijgt als eerste het campagnemateriaal en een keer per maand een niet te missen praktijkvideo of opiniestuk. Om jezelf te inspireren of om te delen met jouw netwerk. ​Je bent volledig vrij om zelf te kiezen wat je deelt met je eigen netwerk of hoe ver je hierin gaat.

Wil je deze nieuwsbrief krijgen, laat dit dan weten via joke.vandewalle@vvsg.be.

Recente items

Vergeet dementie, onthou mens 1
Nieuws - 21-09-2023
Vergeet dementie, onthou mens
# Publieke zorg, Ouderen- en thuiszorg, Ouderenzorg, Samenleving, gezin & welzijn Lees meer
Oproep klimaatsubsidies voor zorginfrastructuur (tot 2 oktober) 2
Nieuws - 04-09-2023
Oproep klimaatsubsidies voor zorginfrastructuur (tot 2 oktober)
# Gezondheidsbeleid, Milieu, Duurzame ontwikkeling, Financiën, Energie en klimaat, Ouderenzorg, Kinderopvang en kinderarmoede, Publieke zorg, Subsidies en financiering, Renovatie Patrimonium, Samenleving, gezin & welzijn, Milieu, klimaat & duurzaamheid Lees meer
Zij-Instroom in de Publieke Zorg: ontdek de mogelijkheden 3
Nieuws - 24-09-2023
Zij-Instroom in de Publieke Zorg: ontdek de mogelijkheden
# Publieke zorg, Ouderen- en thuiszorg, Personeel, Personeelsbeleid, Samenleving, gezin & welzijn Lees meer
Flexi-jobs en fiscale overuren: VVSG dringt aan op uitbreiding naar publieke zorg 4
Nieuws - 20-07-2023
Flexi-jobs en fiscale overuren: VVSG dringt aan op uitbreiding naar publieke zorg
# Personeelsbeleid, Ouderen- en thuiszorg, Kinderopvang en gezinsbeleid, Sport, Jeugd, Cultuur, Ouderenzorg, Publieke zorg, Thuiszorg, Personeel, Bestuur, Samenleving, gezin & welzijn, Vrije tijd, Werken en ondernemen Lees meer