Een campagne met de Z van ...

…Zorg. De 'Z' als symbool voor warme, krachtige en menselijke zorg voor iedereen.

Vandaag moet alles sneller, goedkoper, grootser. Ook in de zorg. Daardoor bestaat het risico dat het menselijke aspect binnen de zorg naar de achtergrond verschuift. Wij geloven dat lokale besturen goed geplaatst zijn om de mens (blijvend) centraal te zetten. De VVSG lanceert daarom een campagne met de 'Z' van zorg en de baseline 'Zorg voor de mens centraal, begint lokaal'. Want sterke, warme zorg begint lokaal en samen met de lokale besturen blijven we strijden om de mens centraal te stellen binnen de zorg.

Voor de actie lieten we ons inspireren door een jeugdheld van velen: met drie snelle degentrekken laat Zorro de 'Z' als kenteken achter. Hij komt op voor de kwetsbaren, gebruikt nooit brute kracht, is vindingrijk, denkt niet alleen maar doet en weet zich constant aan te passen aan een nieuwe situatie. Kenmerken die we ook terugvinden bij de publieke zorg.

Met de actie 'Zorg voor de mens lokaal begin centraal' brengt de VVSG de sterktes van lokale besturen extra in beeld, zetten we tal van lokale praktijken in de kijker en prikkelen we lokale besturen om verder in zetten op zorg.

Word ambassadeur!

Word mee ambassadeur van deze actie, dan houden wij jou op de hoogte! Je krijgt als eerste het campagnemateriaal en een keer per maand een niet te missen praktijkvideo of opiniestuk. Om jezelf te inspireren of om te delen met jouw netwerk. ​Je bent volledig vrij om zelf te kiezen wat je deelt met je eigen netwerk of hoe ver je hierin gaat.

Wil je deze nieuwsbrief krijgen, laat dit dan weten via joke.vandewalle@vvsg.be.

Recente items

Groener? Duurzamer? Ook jouw welzijns- of zorgorganisatie kan bijdragen aan een betere toekomst 1
Nieuws - 12-01-2023
Groener? Duurzamer? Ook jouw welzijns- of zorgorganisatie kan bijdragen aan een betere toekomst
# Duurzame ontwikkeling, Gezondheidsbeleid, Ouderen- en thuiszorg, Kinderopvang en gezinsbeleid, Energie en klimaat, Water | Klimaatadaptatie, SDG's, Ouderenzorg, Lokale voedselstrategie, Lokaal Sociaal Beleid, Publieke zorg, Thuiszorg, Lerende netwerken afvalbeleid, Circulaire economie, Afvalpreventie en hergebruik, Omgeving, Samenleving, gezin & welzijn, Milieu, klimaat & duurzaamheid Lees meer
In contact: Mijn deur blijft altijd open 2
Kennisitem - 01-12-2022
In contact: Mijn deur blijft altijd open
# Dak- en thuislozen, Publieke zorg, Samenleving, gezin & welzijn Lees meer
De toekomst: Zorg is het fundament van de samenleving 3
Kennisitem - 01-12-2022
De toekomst: Zorg is het fundament van de samenleving
# Publieke zorg, Samenleving, gezin & welzijn Lees meer
Oproep goeie praktijken internationale conferentie ‘Care in action’ 4
Nieuws - 12-10-2022
Oproep goeie praktijken internationale conferentie ‘Care in action’
# Publieke zorg, Ouderen- en thuiszorg, Ouderenzorg, Samenleving, gezin & welzijn Lees meer