2021Lokaal06 verkozen en dan doen bart nobels.png
Provider image

Verkozen voor de gemeenteraad of een ander lokaal bestuursorgaan: en wat dan? Lokale mandatarissen bieden je maandelijks een inkijk in hun politiek engagement: welk parcours bracht hen op dit punt, welke concrete uitdagingen gaan ze aan voor hun gemeente, hoe houden ze zichzelf alert, en zijn er al realisaties waar ze trots op zijn?

"Het is mijn droom om op korte termijn meer betrokken te worden bij thema’s die me interesseren zoals mobiliteit en onderwijs. De voorzitter van de gemeenteraad is op dat vlak van goede wil, maar het blijft afwachten of de meerderheid hem daarin volgt."

Raadslid Bart Nobels aan het woord.

Politiek parcours

Na mijn eerste gemeenteraadsverkiezingen in 2000 werd ik meteen schepen in Zemst, later OCMWvoorzitter maar dat lag me niet en ik nam ontslag in 2013. In 2018 bleef CD&V de grootste partij, maar we belandden toch op de oppositiebanken. Niet prettig, maar het behoort tot de mogelijkheden en de spelregels. Na twee jaar oppositie hebben we onze draai gevonden. Onze ploeggeest is goed, we hebben inhoudelijk sterke mandatarissen en we zitten te popelen om na corona weer onder de mensen te komen.

 

Onvoldoende informatie

Ik krijg vooral veel informatie van inwoners die ons zijn blijven steunen. De notulen van het college beperken zich tot het strikt noodzakelijke en veel vragen tot inzage worden geweigerd, omdat de meeste dossiers volgens de meerderheid ‘niet afgewerkt’ zijn.

Vooral een verhaal van mensen

Zemst is een aangename gemeente. De inhoudelijke verschillen tussen de lokale partijen zijn niet zo groot. Het is zoals altijd vooral een verhaal van mensen. We streven allemaal hetzelfde doel na: het beste voor Zemst. De grootste uitdaging is dan ook om het samen zo aangenaam, landelijk, verkeersveilig en kindvriendelijk te houden.

 

Beste realisatie

Politiek is een ploegsport. Zoals in de stedenband met een gemeente in Senegal, waarmee we al meer dan tien jaar aan ‘gemeentehuiservaringsuitwisseling’ doen. Elk jaar komt het vierde leerjaar interactief het gemeentehuis bezoeken. We hebben een evenementengids. Ons mobiliteitsplan kreeg hoofdzakelijk inhoud dankzij de verkeersadviesraad met geïnteresseerde inwoners. Zemst heeft meer fietspaden dan een gemiddelde Vlaamse gemeente.

Voor Lokaal 06 | 2021