De SDG-Academie bestaat uit een opleiding voor starters en een opleiding voor kenners. Op deze pagina vind je de ondersteunende materialen terug, alsook de presentaties en opnames van vorige edities van de startersopleiding. 

Het programma van de SDG-academie 2021 vind je hier. 

De webinars van de startersopleiding 2021 vinden plaats op 15, 22 en 29 juni, telkens van 10u tot 11u30. De fysieke dagvormingen van de kennersopleiding 2021 vinden plaats op 7 en 19 oktober

SDG-opleiding starters

Deze opleiding maakt je wegwijs in Agenda 2030. Je krijgt zicht op hoe je met de SDG’s aan de slag kan in jouw bestuur en in jouw werk. Via concrete praktijkvoorbeelden en methodieken gaan we in op de verschillende aspecten van duurzaamheid (sociaal, economisch, ecologisch) en leiden we je toe naar informatie en tools om te sensibiliseren over de SDG’s en om de doelstellingen te integreren in je organisatie en beleid. De startersopleiding bestaat uit verschillende webinars (verspreid over een 3-tal weken) die als één geheel beschouwd worden en dus best allemaal gevolgd worden tijdens dezelfde editie. 
De SDG-opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de provincies en de Vlaamse Overheid. 

Deelnemers kunnen na de opleiding de SDG-basistool invullen. Voor feedback kan je terecht bij internationaal@vvsg.be. 

Ondersteunend materiaal:

Bekijk hier de presentaties en opnames van de webinarreeks in 2020: 

SDG-opleiding kenners

Deze interactieve dagopleiding biedt je tools en inzichten hoe je de SDG’s verder strategisch kan verankeren in je lokaal bestuur. We focussen op een duurzaamheidscultuur, verandermanagement en innovatieve partnerschappen.

We gebruiken methodieken zoals systeemdenken en design thinking en bekijken hoe je doelstellingen duurzaam en SMART kan formuleren en hoe je deze kan opvolgen. Deze opleiding geeft je een aanzet waarmee je verder aan de slag kan in je eigen bestuur. 

Lesgever: Route 2030

Duur van de opleiding: 1 dag