Kan je kort jullie voedselproject toelichten?
In 2020, net voor corona begonnen. In juni 2020 een interne bespreking gedaan met de collega’s van lokale economie, toerisme,
sociale economie, … In september 2020 werd een eerste stuurgroep georganiseerd met verschillende externe spelers (Puur
Limburg, coöperaties van landbouwers, Boerenbond, …).
Tijdens corona gekozen om te starten omdat de coronacrisis de korte keten en hoevewinkels een enorme boost heeft gegeven.
In het plan van Rikolto is er een oogstplan en een zaaiplan voorzien.
1) oogstplan: Samenzitten om een basisrecept op tafel te leggen voor de voedselstrategie met schepenen, mensen van de
stadsdiensten, mensen uit de stuurgroep
2) zaaiplan: Met het plan naar buiten komen en input vragen van externe stakeholders via een workshop. Geïnteresseerden
(scholen, milieuraad, producenten, …) kunnen hun bijdrage leveren.
Er zijn 3 stakeholdersbijeenkomsten voorzien waarin ze zullen werken rond strategische lijnen, concrete doelstellingen en acties.