Een gratis burgermeldpunt voor sluikstort en zwerfvuil

Lokale besturen kunnen via Mooimakers gratis gebruik maken van Mijn Mooie Straat, een webapplicatie voor onder andere een centraal meldings- en registratiesysteem met een scherpe focus op de zwerfvuil en sluikstort problematiek. 

Lokale besturen kunnen nu ook gebruik maken voor de integratie van een burgermeldpunt voor zwerfvuil en sluikstort op hun website. Najaar 2020 werd met het burgermeldpunt de functionaliteit toegevoegd die burgers toelaat sluikstort te melden dat automatisch binnen Mijn Mooie Straat terecht komt. Zo automatiseren we weer een stapje in het hele proces en willen we een oplossing bieden voor de meldingen die via diverse kanalen binnenkomen en dan nog manueel moeten ingegeven worden in het systeem. Intercommunale IDM die als eerste gebruik maakten van het burgermeldpunt delen hun ervaring in deze reportage van TV Oost. Bekijk het verslag hier.

Ook binnen de vrijwilligerswerking kan het burgermeldpunt een meerwaarde vormen met een specifieke optie waarmee de vrijwilliger snel en efficiënt kan aanduiden waar ze de zakken met het opgehaalde zwerfvuil hebben achtergelaten. Zoals deze videoreportage die RTV maakte bij één van onze trouwe gebruikers Nijlen! Bekijk het verslag hier.

Alle informatie over de webapplicatie van Mijn Mooie Straat vind je hier.