Auteur:

Gepubliceerd op: 16-01-2024

Ontdek het antwoord op www.veilige-evenementen.be, een nieuwe website ontstaan uit het tweejarig onderzoek naar evenementenveiligheid door het Onderzoekscentrum Publieke Impact van de KDG Hogeschool Antwerpen. De VVSG maakte deel uit van de klankbordgroep van dit onderzoek.

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat niet-professionele evenementorganisatoren echt wel nood hebben aan info. De gloednieuwe website is er niet alleen om niet-professionele evenementorganisatoren te ondersteunen, maar is ook zeer waardevol voor professionele organisatoren, lokale overheden, politie, brandweer en iedereen die op zoek is naar informatie over het veilig organiseren van evenementen of het uitvoeren van een risicoscan voor geplande evenementen.

De website bevat informatie om inzicht te geven in de risico's van evenementen, samen met tools om organisatoren te ondersteunen bij het voorzien van passende maatregelen.

  • Ontdek 15 cruciale evenementveiligheidsrisico's met duidelijke uitleg en een uitgebreid overzicht van veiligheidsmaatregelen.
  • Scan de risico's op jouw evenement met de Quickscan en vind direct passende maatregelen.
  • Sta stil bij de complexiteit van evenementenveiligheid door je bewust te worden van mogelijke gevaren en risicofactoren op een evenement.

 

 

 

Thaïs De Vuyst