Van 18 tot 25 september 2021 gaat de vierde editie van de campagne door! Inschrijven kan via www.duurzamegemeente.be

De Week van de Duurzame Gemeente wordt georganiseerd sinds 2018 en is een publiekscampagne om enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn. Tijdens de campagneweek hangen deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun 'Duurzame Helden' in de kijker. De helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die dagdagelijks bijdragen aan één of meerdere SDG('s) en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

Op www.duurzamegemeente.be vind je een lijst van alle deelnemende gemeenten, een voorstelling van al hun duurzame helden en een overzicht van alle lokale activiteiten die de gemeenten ondernemen om de SDG’s en de helden in de kijker te zetten. In de campagnehandleiding vind je een duidelijke voorstelling van het campagneformat en de ondersteuning vanuit de VVSG. Voor vragen over de campagne kan je terecht bij internationaal@vvsg.be

Bekijk een compilatiefilmpje met beelden van de campagne 2020, en een oproep van enkele burgemeesters om dit jaar mee te doen aan de campagne.