Korte uitleg

“Stroomvloed” is een nieuwe erkende coöperatie (cv) voor én door burgers uit de streek tussen de Leie en de Schelde in Oost-Vlaanderen. Deze energiecoöperatie produceert duurzame energie dankzij de inbreng van omwonende burgers. Zo kan je mede-eigenaar worden van een PV-installatie, warmte-project, laadpaal of windmolen in de buurt.

Iedereen kan tot 100 aandelen kopen van de coöperatie. De winst van de coöperatie verdwijnt niet naar het buitenland, maar vloeit terug naar alle aandeelhouders. Als mede-eigenaar heb je eveneens inspraak in de coöperatie.

 

 

Contactgegevens 

Aanbod ondersteuner LEKP

Stroomvloed zet zich als ondersteuner in op:

Werf 2 “verrijk je wijk”: energiebesparende renovatie en coöperatieve energieprojecten. 

  • Doelstelling: 50 collectief georganiseerde energiebesparende renovaties per 1.000 wooneenheden vanaf 2021 t.e.m. 2030. 
  • Doelstelling: 1 coöperatief/participatief hernieuwbaar energieproject per 500 inwoners tegen 2030 met een totaal geïnstalleerd vermogen van 216 MW vanaf 2021 t.e.m. 2030 (+12.000 perojecten in 2030)
  • Ondersteuning opstart energiegemeenschappen of projecten rond energiedelen

Werf 3 “elke buurt deelt en is duurzaam bereikbaar”: elektrische deelwagens, laadpunten en fietspaden.

  • Per 100 inwoners 1 laadpunt tegen 2030 (=66.000 laadpunten)

 

Concreet voorziet Stroomvloed de volgende ondersteuning: 

Het ter beschikking stellen van begeleiding van de lokale besturen inzaken zonnepanelen, windmolens, laadpalen, wijkrenovaties.