Contact houden met landgenoten is heel belangrijk. Weten dat je er niet alleen voor staat, de verbondenheid en gewoon eens je verhaal kunnen doen is nodig.

Ook de lokale besturen zien dit belang hiervan in en hebben verschillende initiatieven genomen die dit contact stimuleert.

Deze praktijk in

Essen

Oekraïnecafé: Kinderen moeten kind kunnen zijn. Het wekelijkse Oekraïnecafé kan rekenen op vrijwilligers die creatief met de kinderen aan de slag gaan. Zo hoeven zij niet te luisteren naar de verhalen die hun ouders vertellen, de bezorgdheden die ze met andere vluchtelingen delen, de saaie informatie die ze moeten vergaren.

Kraainem

oekraïne Cafe: Elke dinsdag van 16 tot 18 uur, kunnen de Oekraïners die in Kraainem verblijven en de buddy's terecht in het Oekraïne Café in de Agora.

Leuven

Radio Kroeto:  Radio Kroeto wordt een zender van kinderen voor kinderen. ‘Kroeto’ betekent ‘cool’ in het Oekraïens. Ze zullen thema’s aansnijden waar kinderen zich in herkennen, ongeacht hun afkomst. Kinderen bepalen grotendeels zelf het verloop van de show. 

Mol

Wekelijks ontmoetingsmoment: Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen uit onze gemeente zijn elke donderdagvoormiddag welkom op een laagdrempelig ontmoetingsmoment.
Contactsamenlevingsopbouw@gemeentemol.be

 

 

Staat jouw praktijk nog niet in de databank? Vul dan deze fiche in.

Deze databank bouwen we samen met jullie! Wil je een wijziging, foto, update of opmerking doorgeven? Mail samenleven@vvsg.be.