Wat vind ik op het internet?

www.lokalestatistieken.be en Monitor jouw gemeente in cijfers
Informatie en cijfers over jouw concrete gemeente per beleidsdomein met voor het beleidsdomein sport onder meer sportparticipatie, gebruik en tevredenheid over sportinfrastructuur, participatie aan sportevenementen, aantal clubs/1000 inwoners. 

 

www.vrijetijdsmonitorvlaanderen.be 
Vlaanderen lanceert eind 2018 de Lokale Vrijetijdsmonitor. Een groot aantal lokale besturen vullen de bestaande data aangeleverd vanuit Vlaanderen aan met eigen informatie maar ze doen dit op vrijwillige basis. Raadpleeg deze tool om te kijken of ook uw gemeente participeert. Relevante data op vlak van sportbeleid worden hierin samen gebracht.

 

www.sportvlaanderen.be
Vlaamse portaalwebsite met alle informatie over het Vlaamse sportbeleid op één digitale plek. Van daaruit kunt u Sport Vlaanderen, de Vlaamse Trainersschool, talrijke databanken en nog veel meer bereiken.

 

www.lokaalsportbeleid.be
Het Netwerk Lokaal Sportbeleid ondersteunt lokale sportdiensten. Ook uw bestuur is mogelijk lid van dit steunpunt. U kunt er terecht voor adequate info over onder meer het beheer en onderhoud van uw lokale sportinfrastructuur, over regelgeving en subsidiëringsmogelijkheden, maar ook voor advies en consulting over de brede waaier van sportbeleidsmateries. De organisatie verstrekt ook kwalitatieve vorming en opleiding voor mandatarissen en medewerkers.

 

www.isbkennisbank.be
Kennisbank op maat van de gebruiker. Bijzonder ruim assortiment aan beleidsteksten, praktijkcases, een erg actief forum,… Een must voor iedere schepen van sport.
 

www.ethicsandsport.com
Het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten. Op de website vind je er op een heel frisse manier alle info over de tools, die ICES de voorbije jaren samen met partners ontwikkelde. Ook de info over het vormingsaanbod krijgt een plek. Een erg overzichtelijke nieuwsrubriek en de kalender sieren de homepagina.

Recente items

Bouwstenen lokaal sportbeleid 1
Kennisitem - 25-10-2022
Bouwstenen lokaal sportbeleid
# Sport, Sport: beleid, Meer weten over sport, Breed sportbeleid, Vrije tijd Lees meer
Wettelijk kader lokaal sportbeleid 2
Kennisitem - 25-10-2022
Wettelijk kader lokaal sportbeleid
# Sport, Sport: beleid, Meer weten over sport, Breed sportbeleid, Vrije tijd Lees meer
SDGs en sport 3
Kennisitem - 06-05-2022
SDGs en sport
# Sport, Jeugd, Lokaal Sociaal Beleid, Gezondheidsbeleid, Armoede, SDG's, Duurzame ontwikkeling, Sport: beleid, Breed sportbeleid, Meer weten over sport, Vrije tijd Lees meer