2022Lokaal0708 - Estafette.png
Provider image

Thieu Schurgers, schepen in Dilsen-Stokkem, kreeg het estafettestokje van burgemeester Gauthier Defreyne uit Gistel, om een vragenlijstje à la Proust te beantwoorden. Aan het eind geeft hij het door aan een andere lokale politica/ politicus, van een andere partij en ver van Dilsen-Stokkem

Wat betekent je politieke functie voor jou? Dat ik de wereld niet zou veranderen en verbeteren, daar kwam ik al vlug achter. Maar met goed omringde positieve mensen onze gemeente verder ontwikkelen, dat is en blijft mijn doel.

Wat was je eerste politieke daad (in de ruimste betekenis)? Onze kleine (plaatselijke) partij door hard te werken laten groeien, wat uiteindelijk is gelukt.

Kom je uit een politiek nest? Mijn grootvader aan moeders kant was jarenlang gemeenteraadslid in een kleine gemeente nog vóór de eerste fusies.

Wat zie je als je grootste prestatie? Zonder medewerking van je collega’s kun je geen grote prestaties leveren. Ik ben altijd een teamspeler geweest. Maar ik ben toch trots dat ik de steun heb gekregen voor vele mooie sportcomplexen.

Neem je dit ambt mee naar huis? Gelukkig niet dagelijks, maar toch geregeld. Al zullen ze daar thuis niets van merken.

Heb je vrienden in de politiek? Zeker geen vijanden! Maar het woord ‘vriend’ kan ook oppervlakkig zijn, denk maar aan Facebookvrienden… En ja, ik heb zelfs echte vrienden in de politiek.

Met wie overleg je het eerst als je een belangrijke politieke beslissing moet nemen? Met mijn collega’s schepenen, met onze fractie en dan met de burgemeester.

Wat vind je zelf je meest uitgesproken positieve eigenschap? Mijn luisterend oor en mijn kalmte

Welke eigenschap bij jezelf betreur je het meest? Mijn speeches zijn meestal kort en goed, maar speechen is niet echt iets voor mij.

Welke eigenschap waardeer je het meest bij een oppositielid? Ik ben ervaringsdeskundige, want ik ben zelf ook al eens zes jaar oppositielid geweest. Ik waardeer dat een oppositielid de dossiers volgt ter controle, opbouwend meedenkt en zelf met voorstellen komt.

Met welke historische figuur identificeer je je het meest? Mijn grootvader.

Wie zijn je huidige helden? De huidige generatie wielrenners, zou ik zeggen, in de politiek ben ik daar niet mee bezig. Laat ik het bij alle vrijwilligers houden, in verenigingen, dienstencentra, rusthuizen, covidcentra enzovoort, enzovoort.

Waar zou je nu het liefst zijn? Gewoon in ons mooie Maasland kan ik ook genieten, ik verlang echt niet naar verre landen, mijn korte vakanties gaan niet verder dan Europa.

Welk woord of welke zin gebruik je te vaak? Het is wat het is.

Wat koester je het meest? Mijn familie, met aan de top mijn kleindochter

Wat is volgens jou de diepste ellende? Plots ziek worden en weten dat het ongeneeslijk is. Ook dementie vind ik verschrikkelijk.

Wat is je favoriete bezigheid? Eigenlijk te veel om op te noemen, maar met momenteel twee uitschieters: ik fiets twee keer per week ongeveer tachtig kilometer, en ik ben weer opgevist door een vriend als drummer in een rockbandje.

Ga je nog af en toe op café in de gemeente? Jazeker! Elke partij verkondigt toch al jaren dat we ‘terug naar de burger’ moeten.

Wat is je motto? Leer uit je fouten en verbeter ze. Kijk niet achterom maar vooruit.

Aan wie geef je de estafettestok door? Aan schepen Carine Meyers van Berlare.

 

Voor Lokaal 07-08 | 2022