Daarnaast grepen we de kans om de huidige positieve dynamiek rond lokaal voedselbeleid in een politieke engagementsverklaring voor de komende jaren te vertalen en vierden we onze 5-jarige vruchtbare samenwerking met Nederland.
Uiteraard was er ook een culinaire beleving doorheen de hele dag. Dit alles op een wondermooie locatie die voedsel uitademt, de tiendenschuur van de Abdij van Park te Leuven.
Kookboek en engagementsverklaring
- Neem een kijkje in het kookboek "De lokale honger stillen"
- Heeft jouw gemeente de engagementsverklaring reeds ondertekend?
Keynotes
- Carolyn Steel is een vooraanstaand denker over eten en steden. Ze is auteur van de bekroonde boeken Hungry City: How Food Shapes Our Lives (2008) en Sitopia: How Food Can Save the World (2020).
- Presentatie
- Youtube (volgt)
- Tristram Stuart is een internationaal bekroonde voedselspreker De milieucampagneorganisatie die hij oprichtte, Feedback, vecht wereldwijd tegen minder voedselverspilling.
- Presentatie
- Youtube (volgt)
- Staf Henderickx is een ex gemeenteraadslid van Lommel, huisarts en auteur van 'Van Mammoet tot Big Mac' en 'Zit seks tussen de oren'.
Youtube (volgt)
- Rudy Crabbé is oprichter van de Nederlandse stichting Eten+Welzijn, die bouwt aan gezonde en duurzame zorg. Hij zet zich al jaren in om het eten en welzijn van patiënten, cliënten en burgers te verbeteren.
- Presentatie
- Youtube (volgt)
- Steven Desair is VVSG adviseur lokale voedselstrategieën, auteur, sociaal ondernemer met passie voor eten en ecologie.
- Presentatie
- Youtube (volgt)
- Videos: Kuurne, Heist-op-den-Berg , Gooik, Sint-Truiden, Leuven
- Jan Willem van der Schans is onderzoeker stedelijke voedselvoorziening. Hij houdt zich bezig met ondernemerschap en verduurzaming in innovatieve korte voedselketens (stadsgerichte landbouw en stadslandbouw).
- Presentatie
- Youtube (volgt)