50 jaar lokale dienstencentra: een warme thuis voor tienduizenden mensen

Al 50 jaar zijn lokale dienstencentra (LDC) een warme thuis voor tienduizenden mensen. Reden genoeg om te vieren! In 2023 brengt een communicatiecampagne de lokale dienstencentra én hun preventieve waarde onder de aandacht van het brede publiek. Het ideale moment om het LDC in jouw stad of gemeente in de kijker te zetten! 

De campagne belicht de verschillende troeven van de LDC’s. Van ontmoetingsplek tot concrete hulpverlening. Het hele aanbod is gericht op preventie door mensen te verbinden, zorg te dragen voor zichzelf en de anderen, en daardoor langer kwalitatief thuis te blijven wonen.

Campagnemateriaal

Hieronder vind je de sjablonen waar je zelf mee aan de slag kan. Download het formaat van jouw voorkeur: pdf, InDesign of Canva. En verspreid zo het campagnemateriaal.

Vraag aan relevante lokale partners van jouw LDC om deze campagne mee uit te dragen. Denk hierbij aan:

  • lokale cultuur- en gemeenschapscentra
  • CAW, wijkgezondheidscentrum, vereniging voor senioren, bibliotheek, armoedevereniging, SAAMO… in de regio
  • eerstelijnszorgverstrekkers zoals een huisarts, thuisverpleging, maatschappelijke werker, apotheker, kinesist…
  • WZC, assistentiewoningen…
  • lokale vrijwilligersorganisaties
  •  …

Gebruik hiervoor de voorbeeldmails en stop ook de affiche (print) en een vierkante visual (web) in de bijlagen van je mail. Verwijs zeker naar deze pagina met het promotiemateriaal.

Lokale acties - video's

Bekende Vlamingen Joris Hessels en Lien Van de Kelder zetten mee hun schouders onder de campagne. Op verschillende koffiemomenten in LDC’s in Vlaanderen en Brussel gingen ze in gesprek met gebruikers, Joris in Vlaanderen en Lien in Brussel.

Ontdek en deel de video's.

Genk

Willebroek

Ledeberg

Brussel

Holsbeek

Izegem

Vragen? 

Ontdek de campagnepagina

warmethuis.be

Partners

Deze campagne is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) met de steun van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Vlaanderen wil de preventieve functie van lokale dienstencentra (LDC) verder versterken én breder bekendmaken. Om dit te realiseren kende de Vlaamse overheid een projectsubsidie toe aan de VVSG.

De partners in dit project zijn Gezond Leven, het Logo, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Vereniging van Vlaamse Lokale Dienstencentra en Zorgnet-Icuro.