50 sensibiliserende praktijkvoorbeelden 

Vlaamse lokale besturen worden wereldwijd beschouwd als voorlopers wat betreft de lokale vertaling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s).  Desondanks klinkt de vraag ‘De duurzame wat?’ nog vaak, zowel binnen het gemeentebestuur als bij de burgers. Sensibilisering over de SDG’s blijft dan ook belangrijk.

Om echt werk te kunnen maken van de SDG’s, is het belangrijk dat medewerkers, partners en burgers deze doelstellingen kennen, maar ook weten hoe zij eraan kunnen bijdragen. Zo kan je het draagvlak creëren voor de nodige beleidsmaatregelen die bijdragen aan de SDG’s.

De VVSG verzamelde in 2018 reeds 50 praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland om de SDG’s kenbaar te maken aan een breder publiek, zowel binnen je gemeentelijke organisatie als in je externe communicatie en op evenementen. Begin 2021 lanceerden we een tweede volume met opnieuw 50 concrete praktijkvoorbeelden. Van SDG-pralines en SDG-straatkunst, tot SDG-radioprogramma’s en het samenwerken met lokale duurzame helden: in beide portfolio’s van sensibiliserende voorbeelden vind je een mooie verzameling van campagnes, activiteiten en materialen. Laat je dus inspireren en aarzel niet om ook in jouw gemeente de SDG’s in de schijnwerpers te plaatsen!

Download de catalogus "De SDG's in je gemeente: 50 sensibiliserende praktijkvoorbeelden: volume 2"

Volume 2 is ook beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans

Bekijk ook de catalogus "De SDG's in je gemeente: 50 sensibiliserende praktijkvoorbeelden: volume 1". 

Volume 1 is ook beschikbaar in het Engels