Doordacht, deskundig en burgernabij communiceren in je lokaal bestuur? Hoe bouw je communicatie uit als dienstverlening, en hoe voer je een sterk communicatiebeleid? Hoe kan jouw communicatiedienst zich het best organiseren? Wat moet er verplicht op de gemeentelijke webstek? Hoe zet je sociale media het best in? Moet alles wel digitaal? Hoe helpt communicatie participatie versterken? Welke afspraken maken bestuurders en medewerkers over communicatie?

Ben je communicatieverantwoordelijke of schepen bevoegd voor communicatie? Voor antwoorden op deze en vele andere vragen raden we sterk aan contact op te nemen met Kortom vzw, de vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie. De VVSG werkt nauw samen met Kortom voor het thema gemeentelijk communicatiebeleid. De website www.kortom.be bundelt nuttige informatie en opleidingen, en fungeert ook als uitwisselingsplatform voor communicatieprofessionals en beleidsverantwoordelijken.

 

Praktijk informatie Helder en inclusief communiceren: Tips voor lokale besturen

Hoe zorg je als lokaal bestuur dat je informatie tot bij alle doelgroepen komt? We verzamelden de belangrijkste tips & tricks en geven concrete en inspirerende praktijkvoorbeelden mee.

# Samenleving, gezin & welzijn
Lees meer

Recente items

Communicatie: Zet je magazine succesvol in 1
Kennisitem - 29-11-2023
Communicatie: Zet je magazine succesvol in
# Communicatie, Bestuur Lees meer
Wint jouw lokaal bestuur een Kortom Award? 2
Nieuws - 19-09-2023
Wint jouw lokaal bestuur een Kortom Award?
# Communicatie, Bestuur Lees meer
Collegagroep placebranding: sluit jouw stad of gemeente aan? 3
Nieuws - 06-07-2023
Collegagroep placebranding: sluit jouw stad of gemeente aan?
# Communicatie, Bestuur Lees meer
Logo en huisstijl VVSG 4
Kennisitem - 09-02-2024
Logo en huisstijl VVSG
# Communicatie, Andere Lees meer