BOA omvat de organisatie en de afstemming van de buitenschoolse opvang met de buitenschoolse activiteiten, voor en na de schooluren en tijdens de vakantie. Het lokale bestuur neemt de regierol op en stuurt dit vrijetijdsaanbod door onder andere de organisatoren te betrekken en te subsidiëren.
In deze thematafel staan we eerst stil bij de voor- en de nadelen van een reglement, een convenant of een samenwerkingsovereenkomst.Vervolgens zetten we alle begrippen op scherp: overheidsopdracht, bestek, DAEB, staatssteun, marktverkenning, behoeftebepaling, ...
Tijdens het tweede deel van de opleiding bouwen we samen een bestek op. Daarbij vetrekken vanuit de visie en bepalen zo de behoefte. We verduidelijken de stappen voor de cruciale marktverkenning. We finaliseren met de vertaalslag naar het bestek. Dit altijd met de budgettaire context van het lokale bestuur in het achterhoofd.
Doelstellingen
De focus ligt op het opbouwen van een bestek. Op het einde van de dag zijn de deelnemers klaar om hiermee aan de slag te gaan binnen de eigen lokale context.
Doelgroep
Beleidsverantwoordelijken, regisseurs of medewerkers van een lokaal bestuur die concreet aan de slag gaan met de uitrol van het decreet BOA. Medewerkers van de financiële dienst of de aankoopdienst die betrokken zijn bij de opmaak van een bestek voor de uitrol van het decreet BOA.
Begeleiding
Caroline Verstapen en Stijn Werbrouck, Mondea
Waar en wanneer
Woensdag 30 april 2025 van 09.30 uur tot 16.30 uur, onthaal vanaf 9.00 uur Huis Madou(opent nieuw venster), Bisschoffheimslaan 1-8, 1000 Brussel
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 5 werkdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan, tenzij je een geldig ziekteattest kan voorleggen.