Auteur:

Gepubliceerd op: 13-03-2024

We spenderen allemaal heel wat uren aan onze bureau, we richten deze dan ook beter duurzaam en aanpasbaar in. Het gaat dan niet alleen over de nieuwe vormen van werken, maar ook over het specifieke meubilair dat we gebruiken. De meubelsector zorgt namelijk voor heel wat afval. Zo wordt er in de Europese Unie jaarlijks 10.5 miljoen ton kantoormeubilair weggegooid. Tijd dus om hier iets aan te doen!

Dat lokale besturen zich hier al van bewust zijn weten we. Zo merken we dat veel steden en gemeenten de aankoop van circulair kantoormeubilair als een belangrijk actiepunt zien in hun klimaatactieplannen. De vraag is natuurlijk hoe begin je hieraan.

Een vraag die Vlaanderen Circulair ook al enige tijd bezighoudt. Zo ontwikkelden ze de 5 circulaire aankoopstrategieën voor jouw kantoorinrichting. Het verhaal stopt natuurlijk niet. Daarom zette Vlaanderen Circulair samen met 13 Europese partners het Circular Economy Office (CEO) project op. Met dit interreg-project willen ze circulaire strategieën opschalen en de circulaire kantoorpraktijk breed toegepast maken.

Op 27 februari organiseerde ze een Verbindend Stakeholder Event over circulair kantoormeubilair. Kon je hier niet op aanwezig zijn, maar ben je wel benieuwd over de inhoud van de dag? Dan delen we hier de Powerpoint-presentatie van de dag met jou.

Wil je de graag meer weten over de mogelijkheden die de markt reeds biedt, toekomstige ontwikkeling opvolgen of nagaan hoe je hiermee aan de slag kan gaan binnen jouw gemeente? Schrijf je dan zeker en vast ook in voor de nieuwsbrief.

 

Elke de Taeye