Auteur:

Gepubliceerd op: 12-04-2024

De VVGS presenteert met trots de vooruitgang van het project De Wisselaar, waarbij lokale besturen elkaar versterken in de strijd tegen armoede. Terwijl we vol enthousiasme de tweede reeks projecten uitrollen, blikken we terug op de succesvolle uitwisselingen van de eerste ronde.

In dit unieke programma koppelt de VVGS twee gemeenten aan elkaar. De ene gemeente neemt de rol van mentor op zich en biedt de andere, de ontvanger, een steuntje in de rug. Dit zorgt voor een krachtige impuls en praktische ondersteuning om positieve veranderingen te realiseren en in te spelen op lokale behoeften. Het uiteindelijke doel? Een uitwisselingsmodel creëren dat het armoedebeleid in heel Vlaanderen naar een hoger niveau tilt.

Neem bijvoorbeeld het traject van Leuven met Mechelen als mentor. De sociale dienst van Leuven heeft grote stappen gezet in het vernieuwen van de hulpverlening en het versterken van de banden met de stad. Ontdek ook de vruchtbare samenwerkingen tussen Balen, Ronse, Vilvoorde en Mechelen, en laat je inspireren door hun verhalen. 

 

Nele Schroyen