De VVSG kennisdatabank

Onze kennispagina's zijn geschreven door VVSG-experts en bieden actuele en betrouwbare informatie over diverse onderwerpen.

Verfijn resultaten

Pagina's 5

Gekozen filters Onderwerp:Overheidsopdrachten Wis alle filters

Resultaten

  • In de kijker

    Overheidsopdrachten: plaatsing, gunning en sluiting

    De voorbereiding van je overheidsopdracht is afgerond, nu is het tijd om je opdracht in de markt te zetten. Je krijgt de offertes binnen en gaat over tot de gunning. In dit onderdeel kom je meer te weten over de plaatsingsprocedure, de gunning en de sluiting van het contract en de rechtsbescherming die de inschrijvers genieten.

    Financiën
    Publicatiedatum
  • Je overheidsopdracht voorbereiden

    Een goede voorbereiding van je overheidsopdracht is nodig. Dat maakt het voor jou als aanbesteder mogelijk de behoeftes van de organisatie te bepalen. Wat heeft de organisatie exact nodig? Hoeveel zal dat kosten? Is dat wat het bestuur nodig heeft al verkrijgbaar op de markt? Neem dit alles mee in de plaatsingsprocedure en stel je opdrachtdocumenten grondig op zodat je zo veel mogelijk offertes ontvangt.

    Financiën
    Publicatiedatum
  • Overheidsopdrachten: definities en uitgangspunten

    Lokale besturen zijn gebonden aan bijzondere regels wanneer ze goederen of diensten aankopen of werken laten uitvoeren. Deze pagina bevat de grote lijnen van de regelgeving die geldt voor lokale besturen en de algemene beginselen die voor overheidsopdrachten gelden.

    Financiën
    Publicatiedatum
  • Bevoegdheidsregels in overheidsopdrachten

    Deze pagina biedt een overzicht van de delegatiemogelijkheden, zoals beschreven in het Decreet over het Lokaal Bestuur, met betrekking tot de door het gemeente- en OCMW-bestuur opgestarte overheidsopdrachten. Hoewel de delegatiemogelijkheden vergelijkbaar zijn, bespreken we ze hier afzonderlijk. De raden spelen een centrale rol, maar delegeren bevoegdheden onder strikte voorwaarden.

    Financiën
    Publicatiedatum
  • Circulair aankoopbeleid

    Circulair aanbesteden helpt je gemeente om kosten te besparen op lange termijn, je strategische positie te versterken, innovatie te stimuleren en maatschappelijke doelen te bereiken. Door slim om te gaan met grondstoffen en afval werk je aan een duurzame toekomst. Integreer circulariteit eenvoudig in je aankoopbeleid met deze tools, stappenplannen en voorbeeldbestekken.

    Circulaire economie
    Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's)
    Financiën
    Publicatiedatum