Auteur:

Gepubliceerd op: 03-08-2023

Wil jouw lokaal bestuur bouwen aan een cyberveilige digitale dienstverlening en organisatiestructuur en zoeken jullie inspiratie om aan de slag te gaan? Ga dan zeker eens kijken in de toolkit cyberveiligheid dat werd opgemaakt in het kader van het project Cyberveilige Gemeenten.

Naast de reeds 12 bestaande tools die werden ontwikkeld in samenwerking met een taskforce van lokale besturen, werden er onlangs drie nieuwe tools toegevoegd:

Inspirerende webinars

Naast een toolkit cyberveiligheid, organiseert de VVSG in het kader van het project inspirerende webinars en infosessies over diverse thema’s binnen cyberveiligheid. Recent gaf ethisch hacker Inti De Ceukelaire tijdens het webinar ‘In alle (cyber)veiligheid melden van ene werken aan lokale IT-kwetsbaarheden’ een toelichting over responsible disclosure voor lokale besturen. De opname van dit webinar en andere infosessies zijn te (her)bekijken via de projectpagina cyberveiligheid, op het VVSG-kennisnetwerk. Voor het VVSG-magazine Lokaal wist de VVSG Inti De Ceukelaire eveneens te strikken voor een reportage in de rubriek ‘De Toekomst’. Lees hier wat hij ons allemaal te vertellen had.
 

Traject Ethisch Hacken

Eveneens biedt het project de mogelijkheid voor lokale besturen om kosteloos samen te werken met ethische hackers. Klinkt dit interessant en wil je graag meer weten? Laat je inspirerende door de getuigenissen van deelnemers uit vorige trajecten.
 

Cyberveiligheidskaart

Zoekt jouw lokaal bestuur naar producten en diensten om de cyberveiligheid van het lokaal bestuur te verhogen? Dan is een bezoek aan de cyberveiligheidskaart zeker een meerwaarde.

Het project Cyberveilige Gemeenten is een samenwerking tussen de VVSG en het kabinet van Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen, Agentschap binnenlands Bestuur, Audit Vlaanderen en Digitaal Vlaanderen.

Jolien Schoonooghe