Auteur:

Gepubliceerd op: 12-06-2023

Het is weer zover! Tot 26 juni 2023 kan je jouw lokaal bestuur aanmelden voor een deelname aan het Traject Ethisch Hacken 2023

Studenten Cyber Security Professional, uit de richting Toegepaste Informatica, nemen tijdens het Traject Ethisch Hacken de IT-omgeving van jouw lokaal bestuur kosteloos onder de loep. Ze gaan op zoek naar de cyberveiligheidslekken binnen jouw lokaal bestuur. Na een grondige doorlichting bezorgen ze een gepersonaliseerd auditrapport met daarin een overzicht aan gevonden kwetsbaarheden en aanbevelingen om aan de slag te gaan. Naast dat gepersonaliseerd auditrapport, wordt er vanuit de VVSG een geanonimiseerd globaal analyserapport gemaakt.

Al 135 lokale besturen namen deel aan het Traject Ethisch Hacken, goed voor 3 globale analyserapporten, 135 gepersonaliseerde auditrapporten en 634 uitgevoerde testen! Ben jij de volgende? Lees alle informatie na en meld je aan.

Heb je vragen? Contacteer ons via cyberveiligheid@vvsg.be.
 

Meer weten over ethisch hacken?


Tijdens het webinar ‘In alle (cyber)veiligheid melden van en werken aan lokale IT-kwetsbaarheden’ gaf ethisch hacker Inti De Ceukelaire een toelichting over de samenwerking tussen ethische hackers en lokale besturen. (Her)bekijk de webinar. Of lees zijn visie voor De Toekomst in Lokaal.

Jolien Schoonooghe