Beeld van FMDO

Gepubliceerd op: 13-10-2021

Ook in jouw stad wonen ongetwijfeld mensen van allerlei leeftijden, herkomsten, inkomens, met of zonder beperking... Wil je graag uitwisselen over hoe je die diverse groepen bereikt? Check dan onderstaand aanbod. Iedereen welkom! Medewerkers communicatie, diversiteit, cultuur, jeugd, personeel, zorg, sociale diensten, welzijn, veiligheid, participatie... Ook mandatarissen mogen uiteraard aanschuiven. De hoofdfocus van deze initiatieven ligt op etnisch-culturele diversiteit. Andere vormen van diversiteit komen ook aan bod, maar minder expliciet.
 

Studio Samenleven: een nieuw lerend netwerk over inclusieve communicatie


Met dit netwerk komen we om de drie maand samen – online of fysiek – om van gedachten te wisselen met collega's die in hun communicatie graag iedereen willen bereiken. De deelnemers kunnen de thema’s zelf aandragen: storytelling, niet-stereotiepe beelden, toegankelijke communicatie, campagnes over een correcte beeldvorming over diversiteit, informele netwerken... De bijeenkomsten worden aangevuld met een online kennisgroep.  

De Kick-off gaat door op maandag 8 november van 13:00 tot 15:30 met een online Microsoft Teams meeting.

Schrijf je in bij Solana.Onzia@vvsg.be. Per vergadering kan je andere collega's (communicatie, diversiteit, jeugd...) laten aansluiten, maar schrijf alle geïnteresseerden in voor de online kennisgroep. Geef ook mee over welke onderwerpen je graag zou bijleren en waarover je eventueel zelf graag je kennis deelt!

Save the date: Inspiratiedag Samenleven 'Iedereen inbegrepen' op 17/1


Op 17 januari ontmoeten we elkaar in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Laat je inspireren door experten en collega's over toegankelijke, begrijpelijke en herkenbare communicatie. Leer te experimenteren met verhalen, diversiteitscijfers en podcasts. Leer omgaan discriminerende en polariserende uitspraken. Wissel ervaringen uit over taal- en diversiteitsbeleid. Ga op stap en maak kennis met een meerstemmig cultureel aanbod. Programma en inschrijvingen na de herfstvakantie!
 

Vormingen


Zin om de communicatie van jouw dienst toegankelijker te maken? Of om verbindende verhalen te leren inzetten? Schrijf je dan in voor deze vormingen: 


Praktijkendatabank en filmpjes


Zoek je goede voorbeelden van collega's in andere gemeenten over samenleven in diversiteit? Snuister dan eens in onze praktijkendatabank. Je vindt er nu al praktijken van onthaalbeleid, divers personeelsbeleid, inclusieve vrije tijd, levensbeschouwing en ontmoeting en participatie, en wekelijks komen er nog praktijken bij! Volg de nieuwsbrief en ontdek de komende weken praktijken rond gelijke onderwijskansen, taalbeleid, werk, toegankelijke dienstverlening, communicatie en beeldvorming, en veiligheid.

Bekijk zeker ook onze filmpjes met goede voorbeelden: van een activeringstraject in Harelbeke tot een buddywerking in Bocholt!

Met steun van de Vlaamse Overheid.