Gepubliceerd op: 14-07-2021

Zoek je inspiratie om meer ontmoeting te creëren tussen diverse burgers?

Snuister dan in de VVSG-praktijkendatabank Samenleven in Diversiteit. Deze week zetten we verschillende soorten buddywerkingen in de kijker, in de categorie Ontmoeting & Participatie.

In een buddyproject wordt een nieuwkomer gekoppeld aan een vrijwillige buddy, coach of mentor. Samen maken ze kennis met de stad of gemeente, beleven ze vrije tijd, vergroten ze hun netwerk en oefenen ze Nederlands. Buddywerkingen hebben al enkele jaren veel succes, omwille van de 1-op-1-ondersteuning op een informele, gelijkwaardige manier.

Kijk in dit filmpje hoe het OCMW van Bocholt hun buddywerking aanpakt, en wat dit betekent voor de familie Nasan én buddy Marrik.

Benieuwd naar meer? 

Ontdek volgende week hoe vrijwilligerswerk kan bijdragen aan het samenleven en wat je als lokaal bestuur kan doen met de rijkdom aan levensbeschouwingen op je grondgebied. Daarna volgen nog de categorieën antidiscriminatie en -racisme, taalbeleid, gelijke onderwijskansen, tewerkstelling, toegankelijke dienstverlening, communicatie & beeldvorming, levensbeschouwing, ontmoeting & participatie, veiligheid, en visie, organisatie & samenwerking.

Deze databank bouwen we samen!

Staat jouw praktijk nog niet in de databank? Vul dan deze fiche in. Wil je een wijziging, foto, update of opmerking doorgeven? Mail deze dan naar samenleven@vvsg.be.