Auteur:

Gepubliceerd op: 01-02-2022

Net zoals vorig jaar organiseert het Netwerk Klimaat maandelijks een Energieke Vrijdag. Door de massale ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact hebben we beslist om onze eerste vier webinars van dit jaar te wijden aan het de verschillende werven. In januari ging de eerste webinar omtrent werf 1 “Vergroening” door.

Op 11 februari gaan we dieper in op de tweede werf van het lokaal energie- en klimaatpact namelijk “Verrijk je wijk”. In deze werf ligt de focus op de (collectieve) renovatie uitdaging in particuliere woningen in combinatie met meer hernieuwbare energie.

Daarin mikken we op :

•            50 collectief georganiseerde energiebesparende renovaties15 per 1.000 wooneenheden vanaf 2021 t.e.m. 2030

•            1 coöperatief/participatief hernieuwbaar energieproject per 500 inwoners tegen 2030 die samen voor een totaal geïnstalleerd vermogen zorgen van 216 MW vanaf 2021 t.e.m. 2030 (+12.000 projecten in 2030)

Inzetten op structurele energiebesparing in onze wijken en appartementen is immers belangrijk om de CO2 uitstoot die leidt tot klimaatverandering én hoge energiefacturen zoveel mogelijk te reduceren.  Maar tegelijk te zorgen voor gezonde en comfortabele woningen.  Tegelijk wekken we de resterende energievraag (élektriciteit én warmte) best op duurzame manier op met zon, water of wind. 

Laat je inspireren door een aantal goede voorbeelden gebracht door presentaties van (internationale) lokale besturen en ondersteuners.

Wil je dus weten hoe je aan de slag kan gaan met werf 2 van het LEKP? Schrijf je dan zeker in voor onze webinar.

Elke de Taeye