Auteur:

Gepubliceerd op: 17-04-2024

Veel (kleinere) gemeenten kijken richting regionale samenwerking voor het organiseren of ondersteunen van de klimaattafels uit LEKP 2.0. De Wase gemeenten kunnen sinds kort beroep doen op het raamcontract dat Interwaas hiervoor in de markt zette.

Er zijn 3 posten waarvoor ondersteuning aangeboden wordt: de werving, de klimaattafel zelf en een na-traject. Op die manier kan er flexibel gewerkt worden naargelang de noden van het lokaal bestuur.

De opdracht voor dit raamcontract werd binnengehaald door The Argonauts. Meer informatie over dit project kan je terugvinden in de praktijkendatabank van Netwerk Klimaat. Het bestek van Interwaas kan je als bijlage terugvinden, de winnende offerte van The Argonauts is opvraagbaar, beide bieden mogelijk inspiratie voor jouw eigen klimaattafels.

Op de themapagina over klimaattafels bundelen we de eigen informatie van Netwerk Klimaat en de relevante cases uit de praktijkendatabank. Bovendien is ‘Inspiratie voor klimaattafels’ ook het onderwerp van onze Energieke Vrijdag van 14 juni. Schrijf je nu alvast in!

Ook een interessante klimaatpraktijk delen? Je kan terecht op de praktijkendatabank of via netwerkklimaat@vvsg.be.

Maarten Tavernier