care-er.be
Lancering zorgportaal care-er.be

Auteur:

Gepubliceerd op: 08-02-2024

De zorgsector heeft veel vacatures openstaan. Deze jobs vragen vaak een specifieke beroepsopleiding. En daarvoor zijn er te weinig kandidaten. De Vlaamse overheid en de sociale partners starten daarom een nieuwe promotiecampagne via de website Care-er.be. Ze moeten geïnteresseerden helpen om de weg te vinden in het labyrint van mogelijkheden.

Er zijn veel beschikbare jobs in de zorg tegenwoordig. Deze jobs vragen mensen met een gepaste opleiding, en vooral zin om te werken met mensen met een zorgnood of kinderen. ‘Gewone jobs vol bijzondere momenten’, dit is de slogan van de nieuwe promotiecampagne, die zorgjobs aantrekkelijker wil maken. De Vlaams minister van Welzijn, Hilde Crevits, en de Zorg- en Welzijnsambassadeur, Candice De Windt, lanceren daarom dit initiatief. Ze doen dit samen met de sociale partners, waaronder de VVSG.

De campagne krijgt ondersteuning van een gespecialiseerde website. Care-er.be zit daarom in een nieuw kleedje, met voortaan informatie over beroepen, opleidingen en zelfs mogelijke opleidingspremies. Piet Van Schuylenbergh, gemachtigd onderhandelaar van de VVSG: ‘Care-er zet de zorgberoepen in het voetlicht. Samen met het actieplan zij-instroom geeft dit een extra boost aan de instroom van nieuwe medewerkers in de zorg.’

Lokale besturen kunnen zelf hun troeven nog meer uitspelen in de zoektocht naar medewerkers. ‘We zijn met z’n allen op zoek naar enthousiaste mensen die in de kinderopvang, de thuiszorg en de woonzorgcentra de beste zorgen aan hun medeburgers kunnen verlenen, dicht in de buurt en in de eerste plaats voor wie die zorg het meeste nodig heeft.’, zo zegt Piet Van Schuylenbergh. Het zijn één voor één heel maatschappelijk relevante jobs in de lokale zorgdiensten.

De nieuwe campagne zal te zien zijn via diverse media, zoals reclameborden in stations en andere plekken waar jongeren of zij-instromers komen. Nieuwe doelgroepen wil men bereiken via sociale media en influencers. Authentieke getuigenissen van mensen uit de sector gaan de boodschap ook meer kleur geven.

Mike Deschamps