Auteur:

Gepubliceerd op: 20-04-2022

Op 21 april wordt de Werelddag van Creativiteit en Innovatie gevierd. De lokale besturen innoveren het hele jaar door op creatieve manieren hun werking en dienstverlening. De VVSG zet zich in om de lokale besturen hierbij te ondersteunen en hun creatieve en innovatieve ideeën te verspreiden. We zetten hier enkele voorbeelden in de kijker:

  1. Innovatieve praktijkenbank
    Hier vind je een heleboel goede praktijken terug rond innovatie en digitale transformatie. De thema's zijn zeer uiteenlopend: van een chatbot of een inventaris voor laanbomen tot een zerkenzoeker of een skatepark te bezoeken via augmented reality!
     
  2. Via burgerparticipatie wordt de creativiteit van de inwoners aangesproken.
    In de praktijkenbank komen heel wat interessante ideeën aan bod. Ook manieren om de inwoners te betrekken worden hier uit de doeken gedaan. 
     
  3. Innovatie kan heel af en toe ook gevaren met zich mee brengen, maar de toolkit van Cyberveilige Gemeenten bereidt de lokale besturen op alle mogelijke valkuilen voor! Op vrijdag 29 april organiseren we een online sessie waarin we terugblikken op de afgewerkte acties en vooruitblikken op het vervolgproject. Eddy Willems geeft ook een inspirerende keynote over het lokaal bestuur in de cloud.

 

Eliene Rijcken