Auteur:

Gepubliceerd op: 16-11-2022

Vijftien nieuwe lokale dienstencentra zijn in 2022 erkend en gesubsidieerd door het agentschap Zorg en Gezondheid. Acht daarvan zijn openbare lokale dienstencentra. Er is echter nog geen zicht op extra middelen voor subsidiëring van nieuwe initiatieven in 2023. Een erkenning aanvragen kan, maar of de jaarlijkse subsidie snel volgt, blijft afwachten.

Netwerk Thuiszorg zet met de campagne 'In het LDC...' de meerwaarde van lokaal dienstencentra in de kijker. De impact van een lokaal dienstencentrum valt moeilijk te vatten in cijfers. Wie zijn weg naar het lokaal dienstencentrum vindt, weet nochtans dat in het lokaal dienstencentrum prachtige dingen gebeuren. In 2022 lanceren wij maandelijks een nieuw beeldmateriaal over de meerwaarde van een lokaal dienstencentrum.  

Vanuit je eigen lokaal dienstencentrum kan je ongetwijfeld kleine en grote verhalen over hoe jullie dag in dag uit het verschil maken door een zinvolle dagbesteding te bieden, ontmoeting mogelijk te maken, informatie te geven, oplossingen te zoeken, ... Deel die verhalen! Zo bouw je aan een duidelijke en sterke identiteit en kan je voor nóg meer mensen het verschil maken.

Joke Vandewalle