DmfA-codes

Auteur:

Gepubliceerd op: 23-05-2019

In het kader van de VIA-akkoorden moeten werkgevers sinds 1 januari 2019 een meer specifieke DmfA -code, de zogenaamde VIA-deelcode, in de RSZ-aangifte meegeven dan voorheen. Deze specifieke VIA-deelcode maakt het verzamelen van loon- en tewerkstellingsgegevens mogelijk. Deze verzameling van gegevens is in de eerste plaats nuttig om de nodige beleidsmatige analyses te kunnen uitvoeren in het kader van de voorbereiding en de monitoring van de VIA-akkoorden. 

Maar ook voor het lokaal bestuur zelf is een correcte toekenning van de juiste VIA-deelcode belangrijk, aangezien de toekenning van VIA-subsidies aan het bestuur gebeurt op basis van deze VIA-deelcodes. Het gaat om VIA-subsidies in uitvoering van het VIA5-akkoord van 8 april 2020 en van het VIA6-akkoord van 22 december 2020. 

Omdat de informatie niet helemaal duidelijk bleek zocht VVSG samen met de helpdesk vivosocialprofit.org en GSD-V uit wat dit concreet betekent voor de lokale besturen.

Geen paniek, je sociaal secretariaat is hiervan op de hoogte en brengt dit voor jou in orde. Lees hier de geactualiseerde handleiding (versie 31.01.2024) naar aanleiding van de vragen van lokale besturen bij het VIA6-akkoord van 22 december 2020.

Bekijk het overzicht van de te gebruiken codes voor de diverse VIA-sectoren.

Meer info: filip.smets@gsd-v.be 

Marijke De Lange