EquinoxLightPhoto

Gepubliceerd op: 06-10-2021

Benieuwd wat er allemaal beweegt op vlak van lokaal voedselbeleid? Hieronder lijsten we even op welke evenementen en initiatieven de moeite lonen om je lokale aanpak scherp te stellen. Bekijk zeker ook eens de vernieuwde website: www.lokalevoedselstrategie.be.

Leerrijke evenementen en infosessies:

  • Op vrijdag 1 oktober namen 30 lokale besturen deel aan de VVSG sessie Ruimte voor voedsel. De Landgenoten lichtte hun aanbevelingen ivm de inzet van publieke gronden toe, Atelier Romain sprak over de voedselomgeving en ruimtelijke interventies en aanbevelingen om gezonde en milieuverantwoorde voedselomgevingen vorm te geven. Daarnaast kon je via het Departement Omgeving de kansen voor lokale besturen ontdekken met een voedsellandschap. Lees het verslag voor meer info.
  • Op woensdag 17 november kan je deelnemen aan de VVSG sessie Gezonde & Duurzame voeding binnen het lerend netwerk. Inschrijven kan op het kennisnetwerk.
  • Wat houdt dat in, een voedselomgeving? In samenwerking met de Stad Gent en Stad Sint-Truiden werd de voedselomgeving in kaart en beeld gebracht én werden er interventies verkend om de voedselomgeving te verduurzamen. Wil je meer weten over deze studie? Schrijf je dan nu in voor de webinar op maandag 25 oktober.

Mag het nog iets meer zijn?