Auteur:

Gepubliceerd op: 07-12-2023

'Elke buurt deelt'-award

Op 7 december 2023 werden in Antwerpen, op een studiedag van autodelen.net, de 'Elke buurt deelt'-awards en de allereerste autodeellabels uitgereikt. Vicky Vanmarcke (kabinet Gwendolyn Rutten) reikte deze awards uit aan Antwerpen, Mortsel en Mesen. Ze behaalden de doelstellingen rond Autodelen binnen het LEKP, daarvoor moeten ze minstens 2 deelwagens aanbieden per 1000 inwoners.

Ook werden er awards uitgereikt voor de sterktse nieuwkomers, de sterkste stijgers, koplopers particulier autodelen en inclusief autodelen. “Autodelen is vandaag al goed ingeburgerd in de meeste grote steden, maar kleinere gemeenten maken duidelijk een inhaalbeweging,” zegt Jeffrey Matthijs, directeur van Autodelen.net. Een overzicht van de awards kan je raadplegen op de website van Autodelen.net.

Meer informatie over de doelstellingen van het LEKP, kan je vinden op de website van VVSG.

 

Label autodeelorganisaties

Voor het eerst hebben 14 autodeelaanbieders het label 'autodeelorganisatie' gekregen, omdat ze voldoen aan de minimale voorwaarden voor autodelen volgens de VVSG en Autodelen.net. Wim Dries, de voorzitter van de VVSG, benadrukt dat dit label de verbinding tussen autodeelorganisaties en lokale besturen versterkt. Hij legt uit: "In zowel aanbestedingsprocedures als het lokale parkeerbeleid is het cruciaal dat iedereen weet welke organisaties als autodeelorganisatie worden erkend. Dankzij het door de VVSG en Autodelen.net ontworpen label hoeven lokale overheden niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden; ze kunnen simpelweg naar het label verwijzen. Op deze manier streven we ernaar autodelen nog breder toegankelijk te maken."

Je vindt de organisaties met het label autodeelorganisatie op de website van VVSG. Voor meer informatie over het kader, de aanvraagprocedure en het aanvraagformulier kun je ook terecht op onze website.

 

 

Michiel Apers