Korte uitleg

Vlaio ImpaC³t integreert een mens- en milieuvriendelijke proces-aanpak in circulaire, constructieve, co-creatieve renovatietrajecten. Om meer circulaire bouwoplossingen te realiseren, ontwikkelt impaC³t een beslissingskader voor het hanteren van circulaire oplossingen voor collectieve renovaties. Dat gebeurt door middel van een co-creatie met de stakeholders en een mix aan doelgroepen met zowel particuliere eigenaars bewoners, eigenaars-verhuurders, vastgoedontwikkelaars, autonome gemeentebedrijven voor stadsontwikkelingen en huisvestingsmaatschappijen. 

Contactgegevens 

Aanbod ondersteuner LEKP

Vlaio ImpaC³t zet zich als ondersteuner in op:

Werf 2 “verrijk je wijk”: energiebesparende renovatie en coöperatieve energieprojecten. 

  • Doelstelling: 50 collectief georganiseerde energiebesparende renovaties per 1.000 wooneenheden vanaf 2021 t.e.m. 2030. 
  • Doelstelling: 1 coöperatief/participatief hernieuwbaar energieproject per 500 inwoners tegen 2030 met een totaal geïnstalleerd vermogen van 216 MW vanaf 2021 t.e.m. 2030 (+12.000 perojecten in 2030)
  • Ondersteuning opstart energiegemeenschappen of projecten rond energiedelen

 

Concrete ondersteuning

 

Concreet voorziet Vlaio ImpaC³t volgende ondersteuning:

Het organiseren van een kennisuitwisseling, training, netwerking of matchmaking over het VLAIO-project impaC³t - Integreren van een Mens- en milieuvriendelijke Proces-Aanpak in Circulaire, Constructieve, Co-creatieve renovatie-trajecten met lokale besturen.